Відкриття Розумного простору «Green Hub»

Відкриття Розумного простору «Green Hub»

Всі фото події за посиланням

Подія, про яку давно мріяли і з нетерпінням якої чекали, нарешті сталася!

16 грудня у приміщенні Криворізького економічного інституту ДВНЗ «Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана» відбулася мега-важлива подія – відкриття Розумного простору «Green Hub».

Як ми вже зазначали в анонсі, ідея «Green Hub» належить ГО «Зелений центр Метінвест», який започаткував проект створення мережі розумних відкритих просторів як платформи свідомого мислення.

Під урочисті звуки музики зелену стрічку перерізали гості: керівник представництва ГС "Зелений центр" Дмитро Мурашко і керівник ГО "Криворізька фундація майбутнього" Олена Лещенко і директор Криворізького економічного інституту професор А.В. Шайкан.

- Ми мали на меті створити такий екопростір, - почав виступ Андрій Валерійович, - де б могли зустрічатися з цікавими людьми, обговорювати різні проблеми. Перш за все, тут будуть народжуватись нові ідеї, нові проекти. Проте все це було б неможливе, якби не помітили це починання наших студентів наші партнери. Завдяки саме ініціативі Зеленого центру «Метінвесту», його керівників, стало можливим сьогоднішнє відкриття. Це одне з багатьох починань соціально-відповідальної компанії в нашоиу місті і в цілому регіоні. Дякуючи цим людям, які підтримали нас, ми маємо можливість розвиватися і бути разом.

Велика, світла, красиво оформлена аудиторія № 102 вражала своєю красою й оригальністю оформлення. Карта Земної кулі, підсвічена фіолетовими вогниками, виднілася на протилежній  стіні. Широкі вікна, обрамлені деревом, свіжі зелені яблучка, що лежали на підвіконні, манили до себе своєю стиглістю...

Заступник директора Валентин Орлов надав слово шановним гостям – Дмитру Мурашку і Олені Лещенко. Саме вони підтримали ідею створення "зеленого" офісу і зробили багато для того, щоб це відкриття відбулося.

 - Наш лозунг «Кривий Ріг – це місто багатьох креативних просторів», - сказав Дмитро Мурашко. - Це один із лозунгів, під яким ми вже багато часу працюємо над розвитком нашого міста. Нам здається, що саме таких майданчиків не вистачає Кривому Рогу.

Так, справді, нашому місту потрібно побільше таких чудових місць, де могли б зустрічатися його жителі. Такі простори допоможуть звичайному людському спілкуванню. Ці майданчики вдало вписуються в загальну стратегію міста.

- Дуже добре, - продовжив він, - що тут сьогодні присутні й учні, і студенти, і викладачі – це спадкоємність поколінь, де зможуть спілкуватися люди різного віку.  Спасибі студетам, які відгукнулись на цю ідею і взяли на себе відповідальність для її втілення в життя. Адже від вас залежить робити корисне для нашого міста.

На святкування прийшли не тільки студенти та викладачі інституту, а й маленькі гості – учні 5-го класу загальноосвітньої школи № 66 разом зі своїми вчителями. Вони уважно слухали виступ директора, гостей заходу, студентів.  Під спів пісні, яку виконала для них Ольга Кримська, вони розмахували у такт музики повітряними кульками.

На урочистому заході виступила менеджер першого грин-хабу в нашому місті, що був відкритий на Інгульці, Анна Бабалич. Вона сказала:

- У вас мені подобається найбільше – тут дуже затишно, тепло, дуже цікавий інтер’єр. Я сподіваюсь, що ви будете цінувати свій "зелений" центр і будете тут збиратися, щоб проводити майстер-класи, конкурси, тренінги чи просто для того, щоб відпочити. Це місце тяжіння, куди будуть приходити всі: і малі, й великі. Успіху вам і процвітання!

- Сьогоднішній захід відкриває серію нових заходів, які будуть проводитись тут і надалі, - сказав Валентин Орлов. - Ми започаткували цю гарну традицію: в Криворізькому економічному інституті проекти будуть реалізовуватися спільно зі студентською і викладацькою спільнотою та нашими друзями з «Метінвесту».

Натхненними були слова випускниці КЕІ, менеджера Вікторії Коцуби:

- Я сподіваюсь, що цей майданчик стане не тільки екопростором для можливостей, а й дасть новий поштовх для реалізації і розвитку екологічних ініціатив та екосвідомості криворіжців.

До неї приєднались Микита Водзянський і Катерина Івашко, зусиллями яких відбувалися заходи попередніх років, і на розвиток проектів яких ми сподіваємось і надалі.

- Тут студенти зможуть обмінюватися ідеями і втілювати в життя нові проекти, - сказав Микита Водзянський.

До його слів приєдналась Катерина Івашко:

- Ми з командою робили перші кроки в цій справі. А сьогоднішнє відкриття – це перший крок уперед, щоб втілювати всі наші ініціативи для покращення екологічного простору нашого міста.

Перед присутніми виступила голова ради студентського самоврядування КЕІ Катерина Лозівець:

- Ми із членами ради студентського самоврядування раді вітати усіх із цим довгоочікуваним святом – відкриттям нашого еко-хабу.

Катя продемонструвала картинку із зображенням яблука. Чому яблука? Бо саме яблуко згадувалось іще в древньогрецькій міфології (було яблуко роздору, яблуко спокуси для перших людей Єви й Адама), але в древньослов’янській міфології яблуко означало початок життя, символ родючості, символ нескінченності. Яблуко не має ні початку, ні кінця.

- Я хочу, щоб наш хаб асоціювався із яблуком, тому що ідеї, які будуть зароджуватися тут, це маленькі зернятка, які будуть проростати з цього яблука і давати нові плоди.

Кілька слів сказала присутнім і "господиня" цього "зеленого офісу" Олександра Мар'янченко. Вона побажала успіху і процвітання цій чудовій ідеї.

Після всіх виступів ініціативу взяла на себе член РСС Даша Ободець. Вона спілкувалася зі школярами, цікаво розказувала їм про те, як слід збирати і сортувати сміття. Дітям було показано кілька мультфільмів на екологічну тему, а наприкінці, на радість малечі, влаштували їм ще й ігри.

- Такі тренінги нам дуже подобаються, - радісно говорили між собою учні, збираючись додому.

***

Просвітницько-мистецький проект «Green Hub» спрямований на розвиток громадянського суспільства на принципах сталості та популяризації екологічного мислення на базі Криворізького економічного інституту. Ця зона, яка слугуватиме водночас коворкінгом і тренінговою залою, стане особливим місцем, яке буде об’єднувати людей різних переконань, ідей, віку та статі у платформу змін і розвитку не тільки окремої особистості, а й самого суспільства.

Всі фото події за посиланням

17.12.2019
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©