«Школа розвитку дворів» - для криворізьких ОСББ

«Школа розвитку дворів» - для криворізьких ОСББ

22 лютого на базі GreenHub в Металургійному районі завершено психологічний блок для голів та учасників ОСББ у рамках навчального проекту «Школа розвитку дворів», який реалізовує «Зелений центр Метінвест» разом із  Криворізьким економічним інститутом

 

Протягом двох субот (15 та 22 лютого) кандидатом психологічних наук, доцентом кафедри соціально-гуманітарних наук Михайленко Лілією Миколаївною проведено семінар-практикум «Конструктивне спілкування: техніки «Активного слухання» та «Я – повідомлення» як шлях до порозуміння».

Мета семінару-практикуму – навчання учасників ефективній, приємній та гармонійній взаємодії з оточуючими: колегами, мешканцями, самими собою; формування уявлень про специфіку конфлікту як одного з явищ комунікації; розвиток умінь аналізувати та конструктивно вирішувати проблемні ситуації за допомогою технік «Активного слухання» та «Я – повідомлення»; формування позитивного мікроклімату в групі.

У процесі занять вдалося активізувати внутрішню енергію учасників, створити позитивний настрій у групі; ознайомити учасників із  поняттями «спілкування», «конфлікт», причинами його виникнення. Присутнім було надано можливість відпрацювати навички аналізу конфліктних ситуацій, знаходження конструктивних способів їх вирішення. На конкретних прикладах було розглянуто моделі поведінки в конфліктних ситуаціях та освоєні техніки «Активного слухання» і «Я – повідомлення». Учасники семінару-практикуму вдосконалили вміння співпраці під час спілкування.

Загалом вдалося стимулювати учасників до аналізу життєвих ситуацій та окреслити можливі способи зняття агресії після конфліктних ситуацій. Наприкінці психологічного блоку отримано позитивний зворотній зв’язок від учасників групи.

Менеджер проекту «Зеленого центру» Вікторія Марченко висловила тренеру Лілії Михайленко слова вдячності за цікаві, інформативні та емоційно насичені заняття і запросила голів та учасників ОСББ до юридичного блоку навчального проекту «Школа розвитку дворів».

27.02.2020
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©