Коронавірус і медичне страхування

Коронавірус і медичне страхування

За різного роду причин, в Україні досі не впроваджене обов’язкове медичне страхування.

На жаль, дуже невелика кількість громадян мають поліси добровільного медичного страхування, і зараз у багатьох із них виникає зрозуміле питання – чи покривається коронавірус медичним страхуванням?

Поліс добровільного медичного страхування в кожній страховій компанії індивідуальний. Загальних стандартів не існує. Але в переважній більшості випадків полісом добровільного медичного страхування покриваються витрати на лікування та госпіталізацію у випадку настання вірусних респіраторних захворювань, під які підлягає і SARS – CoV-2 (COVID-19). У деяких компаніях існують застереження про виключення з переліку хвороб, які викликали пандемію. В таких випадках компанія може відмовити в страхових виплатах. Отже, треба уважно вивчати договір, перш ніж його укладати.

Якщо поліс покриває захворювання коронавірусом, то компанія буде оплачувати усі витрати, пов’язані з лікуванням хворого. Єдине застереження – відповідно до Інструкції Міністерства охорони здоров’я та  Стандартів медичної допомоги COVID-19, якщо у лікаря виникає підозра на коронавірус, то хворого обслуговує державна швидка допомога і лікування проводиться у державних інфекційних лікарнях (незважаючи на те, що в багатьох полісах добровільного медичного страхування передбачається приватна швидка допомога і лікування в приватних клініках).

Що стосується громадян, які ще не повернулися з-за кордону. Полісом туристичного страхування покривається захворювання на COVID-19, як й інші будь-які віруси. Винятком можуть бути країни, до яких не рекомендується в’їзд Міністерством іноземних справ України.

Будьте усі здорові!

Кафедра фінансів, банківської справи
та страхування.

 

24.03.2020
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©