Навчання під час пандемії

Навчання під час пандемії

Перебування під час пандемії удома примушує і студентів, і викладачів КЕІ підлаштовуватись під нові умови життя. Але ж навчатися треба! До того ж навчальний рік підходить до свого завершення, тому заняття продовжуються... Але вже за допомогою соціальних мереж Інтернет

Розповідають викладачі і студенти

Олена Гушко, старший викладач кафедри іноземних та ділової української мов:

«Кафедра іноземних мов успішно продовжує освоювати і просувати засоби дистанційного навчання. Минулого тижня заняття проводились згідно штатного розкладу. Зокрема, на одному із занять із групою МВС-18 ми опрацьовували домашнє читання – обговорювали оповідання Гілберта Честертона The Blast of the Book («Проклята книга») і грали в детективів. Заняття проводилося за допомогою скайпу. Слід зазначити, що були незначні перешкоди зв'язку. Колеги рекомендують Zoom, програмне забезпечення, яке на даний момент забезпечує найбільш оптимальну комунікацію. Думаю, також спробувати цього тижня. На жаль, не всі студенти «завітали на вогник» скайпу. Деякі, бачте, люблять поспати!!! Передаю їм свої вітання і чекаю «в гості» цього тижня».

Студентка групи МЕВ-18 Катя Івашко:

«Це наш перший досвід дистанційного навчання. Вперше навчатися через відеоконференцію було незвично, але зараз ми звикли до цього. Зручно залишатися вдома і підтримувати спілкування з нашими одногрупниками та викладачами. Я дійсно рада, що  можу пити чай із солодощами та спілкуватися з любими викладачами. 

(This is our first experience of distance learning. For the first time it was unusual to have classes via videoconference, but now we have got used to it. It is convenient to stay at home and keep communication with our classmates and teachers. I'm so glad that l can drink tea with sweets and have talks with my dear teachers

Dies ist unsere erste Erfahrung im Fernunterricht.  Zum ersten Mal war es ungewöhnlich, Unterricht per Videokonferenz zu haben, aber jetzt haben wir uns daran gewöhnt.  Es ist bequem, zu Hause zu bleiben und mit unseren Klassenkameraden und Lehrern in Verbindung zu bleiben)».

Сніжана Шелест (група МЕВ-17-1):

«У такий скрутний період для світу, економіки, бізнесу та навчання головне – не зупинятися. Я впевнена, що таке випробування надасть відмінний досвід для кожного. Наприклад, ми – студенти групи МЕВ-17-1, разом із викладачами кафедри іноземних та ділової української мов вже успішно випробували онлайн-платформи (Zoom, Skype) для проведення занять. Можу зазначити, що наші пари англійської мови разом із доцентом Кірою Георгіївною Вишневською проходять так само інформативно та цікаво, як і раніше. Як приклад, наша остання тема "Customer service", яка є дуже актуальною у ці дні, надає змогу згадати особистий досвід, застосовуючи нові ідіоми, ну, і розповісти про сервіс, який ми отримуємо зараз, вживаючи герундій. Також маємо можливість дискутувати  трохи довше, аніж зазвичай, але це на краще».

Узагальнює думку доцент Кіра Вишневська:

«Я для себе обрала платформу Zoom, яка дозволяє проводити заняття у вигляді онлайн-конференції. Чому саме її?  Бо вона найсучасніша і має такі переваги: 1) можна одночасно залучити до проведення заняття всю студентську групу; 2) можна бачити  реакцію студента. І якщо хтось щось не розуміє, відразу пояснити, зосереджуючи увагу на головному; 3) студентам така форма проведення занять подобається, бо враховуються їхні побажання при виборі дня і часу конференції.

PS: діалог у Zoom сприймається як справжнісіньке шоу!»

06.04.2020
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©