Шахрайство з кредитами

Шахрайство з кредитами

Юридичний факультет і Юридична клініка КЕІ продовжують проводити дистанційну правову просвіту з питань фінансової грамотності та способів захисту прав споживачів
фінансових послуг

В умовах діджиталізації стає все складніше захищати персональні дані (ПІБ, дату народження, номер телефона, адресу проживання, паспортні дані, електронні адреси). Сьогодні можна оформити мікрокредит прямо на сайті фінансової  установи, однак споживач нечасто замислюється над тим, як будуть використані його персональні дані у подальшому.

До Юридичної клініки вже не раз зверталися клієнти із питаннями про те, що робити, якщо колектори вимагають повернути кредит, який вони не брали. Такі дії пов’язані із крадіжками персональних даних і незаконне оформлення кредитних угод. Наша наступна інфографіка про те, як протидіяти випадкам шахрайства з кредитами та неправомірній діяльності колекторських компаній, які є результатами шахрайських схем із персональними даними.

Публікацію підготовлено за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку за умовами Договору з Асоціацією юридичних клінік України в рамках гранта, наданого Проектом USAID “Трансформація фінансового сектору".

Підготовлено Юридичною клінікою Криворізького економічного
інституту ДВНЗ «КНЕУ ім. В. Гетьмана»

09.04.2020
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©