ДУЕТ - Ваш новий університет!

Шановні абітурієнти, студенти, батьки і партнери!

Протягом останніх кількох місяців Криворізький економічний інститут ДВНЗ «КНЕУ імені Вадима Гетьмана» знаходився у стані реорганізації та пошуку шляхів свого майбуття у новій системі вищої освіти України.

Дякуючи підтримці Міністерства освіти і науки України, наполегливій праці наших співробітників, добрій волі партнерів, ми, нарешті, знайшли траєкторію свого майбуття на найближчу перспективу – стали закладом вищої освіти у форматі державного університету і тепер маємо нову назву – Державний університет економіки і технологій (ДУЕТ). Це дует і за назвою, і за змістом, адже новий університет виник на основі добровільного об’єднання двох відомих інститутів – Криворізького економічного та Криворізького металургійного, які довгий час існували поряд, проте в нинішніх умовах вирішили сконцентруватися та утворити потужний економіко-технологічний виш.

Якщо офіційною мовою, то усе виглядає так: Державний університет економіки і технологій утворено відповідно до розпорядження Кабінету міністрів України «Деякі питання реорганізації закладів освіти» № 199-р від 19 лютого 2020 р. (зі змінами) та наказу Міністерства освіти і науки «Деякі питання реорганізації закладів освіти» № 765 від 04 червня 2020 р. шляхом об'єднання Криворізького економічного інституту ДВНЗ «КНЕУ імені Вадима Гетьмана» та Криворізького металургійного інституту Національної металургійної академії України.

Хочемо запевнити Вас, що це не просте механічне об’єднання. Ви знаєте добре, що обидва виші, які об’єдналися, вирізнялися новаторством у своїх специфічних сферах, прагненням розвиватися, створювати нові освітні продукти, наближати освіту до потреб ринку праці. Ми відчували в цьому підтримку наших стейкхолдерів, рухали уперед цікаві проєкти, створювали умови для успішного стартапу кожного студента в самостійне життя. Але життя не стоїть на місці, і виклики сучасного суспільства не дають альтернативи постійному розвитку та удосконаленню.

Яким ми бачимо новий виш? Однозначно, не таким, як раніше, і не таким, як більшість класичних вишів старої епохи. Будемо новими за змістом і технологічними за формою. Ця синергія дасть можливість нашим студентам отримувати нові можливості у здобутті вищої освіти та реалізації себе саме у Кривому Розі. Наша філософія – працювати заради розвитку міста, а для цього прагнемо створити гідні умови для тих, хто прагне здобути вищу освіту в нашому місті та спрямувати свій потенціал на його розвиток. Слоган «Залишайся вдома! Навчайся вдома!» набуває якісно нового значення.

Ідея технологічності вищої освіти не нова і має успішні приклади реалізації як в Україні, так і за кордоном. Ми у тренді новацій, а тому вирішили усі сміливі та неймовірно амбітні цілі на майбутнє вкласти у новий університет. Дуже сподіваємося, що він стане ВАШИМ НОВИМ УНІВЕРСИТЕТОМ!

Незабаром очікуємо приєднання до нашого освітнього проєкту чотирьох коледжів міста – Криворізького металургійного коледжу та Криворізького технічного коледжу Національної металургійної академії України, Криворізького коледжу економіки та управління КНЕУ імені Вадима Гетьмана, які разом утворять у складі ДУЕТ – потужний заклад фахової передвищої освіти – Криворізький фаховий коледж та одного з найстаріших закладів освіти міста – Українського політехнічного технікуму.

Ми не страждаємо гігантоманією, просто разом – ми сильніші і зможемо реалізувати
ідеї вищої освіти майбутнього.

Приєднуйтесь!

З повагою – виконуючий обов’язки ректора Державного університету економіки і технологій, професор Андрій Шайкан.

02.07.2020
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери