Анастасія Іванченко – чемпіонка світу!

Анастасія Іванченко – чемпіонка світу! Щойно зі спортивних змагань, які проводились у Румунії, повернулась студентка КЕІ, яка навчається на 3-му курсі (група ОІОП-19-1 ск.) Анастасія Іванченко. Вона срібна чемпіонка України та бронзова чемпіонка світу.

Ми попросили її розповісти про себе і свою перемогу, на що Настя з радістю погодилась.

 - Прийшла я навчатися до КЕІ з Криворізького індустріального коледжу, який закінчила з червоним дипломом. Потяг до спорту в мене виявився саме в коледжі, де я захопилась армспортом (армрестлінг – неолімпійський вид спорту). Мій тренер – це мій викладач з історії, який заохотив нас до нього. І так вийшло, що я захопилась цим видом спорту, незважаючи на те, що це здебільшого чоловічий вид спорту.  Спочатку багато дівчаток відвідували тренування, але потім їх кількість зменшилось. Але мені це подобалось і я вже мала певні успіхи. Спочатку був чемпіонат Дніпропетровської області, в якому я стала першою – золотою чемпіонкою Дніпропетровської області. Потім у 2017 році взяла участь у чемпіонаті України, де отримала бронзову медаль на «праву руку», а срібну – на «ліву руку». У 2018 році теж взяла участь у чемпіонаті України, де зайняла на обидві руки срібло і стала срібною чемпіонкою України. Тут я на «ліву руку» зайняла срібло, а на «праву руку» - бронзу. У 2018 році я на обидві руки отримала срібні медалі. На чемпіонаті світу отримала одну бронзову медаль на «праву руку». Тобто стала золотою чемпіонкою Дніпропетровської області, срібною чемпіонкою України та бронзовою чемпіонкою світу.

Так, зайнявши призове друге місце в Україні, Настя увійшла до збірної команди України і, звісно ж, поїхала на чемпіонат світу, який нещодавно проводився в Румунії (м.Костанца).

- У мене вагова категорія до 45 кг (юнаки до 18 років), - продовжує розповідь чемпіонка. - На «праву руку» в цьому році було сім учасників у цій ваговій категорії, а на «ліву руку» - шість учасників. Таких, як я, було нас двоє і обидві з України (Кривий Ріг і Полтава), а також були дві спортсменки з Росії, одна – з Туреччини і ще одна з Індії.

Дівчатка зустрічалися на поєдинках, спілкувалися англійською мовою, але не всі учасниці знають і розуміють англійську, але вона знає її добре (змагання проводились лише англійською. Судді теж розмовляли лише англійською мовою, хоча всі учасники і судді із різних країн світу, а саме: з Китаю, Америки, України та ін.).

- Я зайняла тут третє місце на «праву руку», - розповідає про свої досягнення дівчина. - Перше місце зайняла дівчина з Казахстану, а друге – з Росії. Мої сестрички, які значно молодші за мене, цікавляться цим видом спорту, їм подобається надягати мої медальки і фотографуватися в них.

Настя Іванченко – кандидатка в майстри спорту (нею вона стала в 2017 році), отримавши перемогу на чемпіонаті України. На запитання, чому вона обрала для навчання саме наш Криворізький економічний, вона з гордістю відповідає:

- Мені дуже сподобався цей інститут. Я спочатку думала вступати до Криворізького національного університету, але КЕІ мені сподобався більше. І я про це ні трішечки не жалкую, бо це найкращий інститут!

 

Коротка довідка про армрестлінг

Армрестлінг або рукоборство (англ. Arm wrestling) — настільна боротьба однією рукою, де учасники змагання намагаються пересилити один одного і тим самим покласти руку суперника на поверхню столу.

Рукоборство є широко популярним видом спорту, за яким проводяться чемпіонати світу, змагання різних країн і регіонів. Цей вид спорту народився півстоліття тому в американському барі.

Армрестлінг не потребує якоїсь особливої екіпіровки, головне, що потрібно — це сила, спритність і витривалість — якості, властиві будь-якій людині.

Слово «армрестлінг» походить від злиття двох англійських слів «arm» і «wrestling»; arm — рука, а wrestle, wrestling — запекла боротьба. Армрестлінг є вид спортивної боротьби — поєдинок на руках, що проводиться за певними правилами на спеціальних столах.

Починаючи з 1997 року, армрестлінг стали називати армспортом, армрестлерів армборцями. Предметом особливої ​​гордості для українців є той факт, що європейський і міжнародний армрестлінг зобов'язаний своєму розвитку українцю — видатному спортсмену і діячеві спорту Ігорю Мазуренку. Ігор Мазуренко очолює кілька міжнародних організацій армрестлінгу та є організатором всіх найбільших спортивних подій з армрестлінгу в світі.

 

06.11.2019
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©