Віртуальний простір для школярів у ІТ-хабі КЕІ

Віртуальний простір для школярів у ІТ-хабі КЕІ

У ІТ-хабі Криворізького економічного інституту, що знаходиться в навчальному корпусі
на пл. Визволення, 2, частими гостями є школярі з різних криворізьких шкіл

От і цього разу зібралися учні, щоб дізнатися про всі переваги і шкоду Інтернету. Тут було проведено 27 лютого міський рефлексивний практикум для старшокласників 9-11 класів та практичних психологів і соціальних педагогів міста Кривого Рогу. Назва практикуму – «Віртуальний простір як нове середовище для соціальної взаємодії та створення нової особистості».

Метою заходу стало прагнення учителів і психологів допомогти дітям зрозуміти, що Інтернет є величезною силою і цією силою потрібно навчитися раціонально користуватися. І лише тоді це буде їм на користь і менше буде завдавати шкоди.

Захід провели міська соціально-психологічна служба і творча група практичних психологів Довгинцівського і Металургійного районів, які розробили свої вправи і впровадили їх у цьому практикумі.

- Гості КЕІ – це школярі з різних шкіл, здебільшого учні-лідери. Тут є і лідери, і президенти шкіл – тобто найкращі діти, - говорить методист комунального закладу «Інноваційно-методичний центр»  Юлія Якубовська. - Ми дуже вдячні Криворізькому економічному інституту, що він гостинно приймає нас у своєму ІТ-хабі. Діти дуже задоволені, що вони у такому гарному місці можуть із великою користю навчатися і проводити свій вільний час.

- Я дізнався тут багато нового, наприклад, який пароль потрібно встановлювати та інше, - говорить учень 114-ї школи Юрій Болдусєв. - Я й раніше знав, що не можна довіряти всьому тому, що пропонує Інтернет, що потрібно «фільтрувати» інформацію, «відсіювати» зайве. Ми зараз тут готуємо плакат, де батьки проти  того, щоб діти довго «сиділи» в Інтернеті. Отже, треба уміти поєднувати його з чимось цікавим. Я з молодших класів захоплююся спортом – грою у баскетбол, тому мені простіше «переключатися» у своїх справах.

- Я вперше на такому заході, - додає учень 10-го класу 55-ї школи Єгор Тютюник. - Мені сподобалась розглянута сьогодні на практикумі тема. Мене це зацікавило. Я теж часто «зависаю» у соціальних  мережах, тож розібратися в собі і знати всі «плюси» і «мінуси» Інтернету необхідно. Мені хочеться, щоб мої батьки зрозуміли мене. Мені важко знайти однодумців, тож «сидіння» в Інтернеті допомагає усамітнитися, знайти цікаву інформацію і тоді легше з друзями спілкуватися і дорослими. Проте, звичайно, живі контакти набагато цікавіші.

28.02.2020
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©